• Посилання скопійовано

З 25 червня поліція почне займатися виявленням контрабанди на митниці

В. о. голови ДФСУ Мирослав Продан повідомив, що на виконання постанови Кабміну, ДФС спільно з МВС та іншими правоохоронними структурами розпочинає активну фазу боротьби з митними правопорушеннями та контрабандою

З 25 червня поліція почне займатися виявленням контрабанди на митниці

В.о. голови ДФС України Мирослав Продан на своїй сторінці у соцмережі facebook повідомив, що на виконання постанови Кабміну, ДФС спільно з МВС та іншими правоохоронними структурами розпочинає активну фазу боротьби з митними правопорушеннями та контрабандою. 

«Сьогодні буде підписаний спільний наказ МВС та Мінфіну щодо створення механізмів взаємодії митників та поліцейських. У документі будуть урегульовані всі нюанси спільних дій»,- йдеться у повідомленні.

За словами очільника ДФС, з наступного тижня Нацполіція вже працюватиме на пунктах пропуску та паралельно з митниками здійснюватиме аналітичну роботу щодо ризикових груп товарів.

«Чому для нас важлива допомога правоохоронців? Контрабандні потоки можуть іти через будь-які ділянки кордону. Митники ж працюють лише у пунктах пропуску. Натомість Нацполіція має повноваження проводити заходи з боротьби із контрабандою не лише в пунктах пропуску, а й на всій митній території України», - зазначає Продан.

Щодо побоювань бізнесу щодо збільшення часу на оформлення вантажів, Мирослав Продан заспокоює: усі заходи стосуються лише порушників і не зашкодять зовнішньо-економічній діяльності бізнесу, який працює у рамках законодавства.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»