• Посилання скопійовано

Як визначається код транспортних засобів згідно з УКТ ЗЕД?

Автомобілі легкові та інші МТЗ призначені головним чином для перевезення людей (крім МТЗ товарної позиції 8702)

Як визначається код транспортних засобів згідно з УКТ ЗЕД?

ДФС у Чернівецькій області надає відповіді на наступні питання.

 

Де на веб-сайті ДФС України можна ознайомитись з переліком товарів, стосовно яких контролюючими органами прийняті рішення щодо їх класифікації згідно з УКТЗЕД?

Ознайомитись з Переліком товарів, стосовно яких контролюючими органами прийняті рішення щодо їх класифікації згідно з УКТЗЕД можна на сайті ДФС України, натиснувши на головній сторінці банер «Митне оформлення» / Суб’єктам ЗЕД / Класифікація товарів / Перелік товарів, щодо яких прийняті класифікаційні рішення.

 

Яка структура та механізм застосування УКТ ЗЕД?

Згідно із ч. 1 ст. 67 МКУ українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) складається на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів та затверджується законом про Митний тариф України. В УКТ ЗЕД товари систематизовано за розділами, групами, товарними позиціями, товарними підпозиціями, найменування і цифрові коди яких уніфіковано з Гармонізованою системою опису та кодування товарів (ч. 2 ст. 67 МКУ). Для докладнішої товарної класифікації використовується сьомий, восьмий, дев’ятий та десятий знаки цифрового коду (ч. 3 ст. 67 МКУ). При цьому відповідно до ч. 4 ст. 67 МКУ структура десятизнакового цифрового кодового позначення товарів в УКТ ЗЕД включає код групи (перші два знаки), товарної позиції (перші чотири знаки), товарної підпозиції (перші шість знаків), товарної категорії (перші вісім знаків), товарної підкатегорії (десять знаків).

 

Як визначається код транспортних засобів згідно УКТ ЗЕД?

Класифікація товарів для цілей митного оформлення здійснюється згідно з вимогами Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі – УКТЗЕД), що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом України від 19.09.2013 р. №584-VII «Про Митний тариф України», з урахуванням Основних правил інтерпретації УКТЗЕД та визначальних для класифікації характеристик товару. Для однозначної класифікації моторних транспортних засобів (далі – МТЗ) необхідно використовувати: технічну документацію заводу-виробника автомобіля із зазначенням кількості місць для сидіння; сертифікати або аналогічні документи, видані уповноваженим органом країни-виробника, що містять повну технічну характеристику транспортного засобу; об’єм та тип двигуна; рік виготовлення МТЗ; наявність або відсутність реєстраційних документів. МТЗ за призначенням поділяються на такі основні групи: пасажирські, вантажні, спеціальні.

Згідно вимог УКТЗЕД МТЗ розглядаються у товарній групі 87.

Трактори (за винятком тракторів товарної позиції 8709) класифікуються у товарній позиції 8701 згідно УКТЗЕД.

МТЗ, призначені для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія, класифікуються у товарній позиції 8702 згідно УКТЗЕД.

Автомобілі легкові та інші МТЗ, призначені головним чином для перевезення людей (крім МТЗ товарної позиції 8702), включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі, класифікуються у товарній позиції 8703 згідно УКТЗЕД.

МТЗ для перевезення вантажів класифікуються у товарній позиції 8704 згідно УКТЗЕД. МТЗ спеціального призначення, крім призначених головним чином для перевезення людей або вантажів (наприклад, автомобілі вантажні для аварійного ремонту, автокрани, автомобілі пожежні, автобетономішалки, автомобілі прибиральні для доріг, автомобілі поливомийні, автомобілі-майстерні, радіологічні автомобілі) класифікуються у товарній позиції 8705 згідно УКТЗЕД.

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»