• Посилання скопійовано

Уряд знову оновив положення про митні декларації

Положення про митні декларації приведено у відповідність до Конвенції про процедуру спільного транзиту

Уряд знову оновив положення про митні декларації

Кабінет Міністрів схвалив постанову «Про внесення змін до Положення про митні декларації».

Постанова покликана запровадити митні декларації окремих типів, які будуть застосовуватися для декларування у митний режим транзиту іноземних товарів, що переміщуються підприємствами між Європейським Союзом, країнами-членами Європейської асоціації вільної торгівлі, окремими країнами-членами Конвенції про процедуру спільного транзиту та Україною транзитом, у тому числі внутрішнім, автомобільним транспортом без перевантаження на інші види транспорту, та стосовно яких не встановлено обов’язку щодо забезпечення сплати митних платежів.

 

У чому суть?

До набрання чинності для України Конвенції про процедуру спільного транзиту, у випадках, визначених Кабінетом Міністрів, для декларування у митному режимі транзиту товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються між ЄС, ЄАВТ, окремими країнами-членами цієї Конвенції та Україною, будуть використовуватися митні декларації окремих типів, що відповідають типам митних декларацій, запроваджених Конвенцією.

Положеннями постанови встановлюється, що для товарів, які підлягають декларуванню з використанням митної декларації, можуть використовуватися митні декларації окремих типів, що подаються за формою єдиного адміністративного документа та заповнення яких здійснюється з урахуванням положень Конвенції про процедуру спільного транзиту та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

Виконання митних формальностей за митними деклараціями окремих типів здійснюватиметься з використанням національної підсистеми Нової комп'ютеризованої транзитної системи ЄС.

Поширення вимог щодо заповнення відповідно до Конвенції про процедуру спільного транзиту на митні декларації, які складаються на товари, що переміщуються транзитом, у тому числі внутрішнім, автомобільним транспортом без перевантаження на інші види транспорту та без застосування заходів гарантування є найбільш простий випадок, який забезпечить тестове застосування Нової комп'ютеризованої транзитної системи Європейського Союзу.

Придбання програмного забезпечення для реалізації цієї постанови здійснюватиметься через фінансову допомогу, яка надається Європейським Союзом в рамках програми "Підтримка державного управління фінансами для України — EU4PFM".

Кабінет Міністрів схвалив постанову «Про внесення змін до Положення про митні декларації» від 17.07.2019 р. №619.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»