• Посилання скопійовано

Україна підпише зміни до угоди про уникнення подвійного оподаткування з ОАЕ

Уряд схвалив проект Протоколу між урядами України і Об’єднаних Арабських Еміратів про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування

Україна підпише зміни до угоди про уникнення подвійного оподаткування  з ОАЕ

Кабінет Міністрів схвалив проект Протоколу між урядами України і Об’єднаних Арабських Еміратів про внесення змін до Угоди між двома країнами про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал.

Міністра фінансів України Оксану Маркарову уповноважено на його підписання.

Положення проекту Протоколу повністю відповідають вимогам Модельної Конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку.

Зокрема, проектом Протоколу передбачено:

  • збільшення загальної ставки оподаткування процентів у країні, що є джерелом доходу, з 3% до 5%;
  • збільшення ставки оподаткування "технічних" роялті з 0% до 5% у країні, що є джерелом доходу;
  • нову редакцію статті щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей для податкових органів України та Об’єднаних Арабських Еміратів здійснювати обмін податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу чи банківської таємниці;
  • доповнення Угоди новою статтею "Право на отримання вигід", яка обмежує можливості застосування пільгових положень Угоди, якщо основною метою є отримання таких пільг.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»