• Посилання скопійовано

ДМС запустить нову систему оцінки товарів

На митниці переходять на нову систему оцінки товарів: замість кілограмів будуть штуки. Про це голова ДМС, М. Нефьодов, написав на своїй сторінці у Facebook

ДМС запустить нову систему оцінки товарів

КИЇВ. 6 листопада. УНН. На митниці переходять на нову систему оцінки товарів: замість кілограмів будуть штуки. Про це голова Державної митної служби Максим Нефьодов написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

«Я досі дивуюсь, що основна метрика для митниці – це доллари на кг. Причини очевидні – вагу легше контролювати, аніж інші параметри. Але все одно трохи тіпає, коли всі жваво обговорюють вартість кілограма сумок чи черевиків. Тут би написати «не нами заведено – не нам і змінювати», але ж ні, саме нам. Поступово переводимо оцінку в «штуки» і т.д.», – написав Нефьодов.

При цьому він зазначив, що за усередненими даними по країні – вартість імпорту без сировинних товарів росте. «Потроху вартість росте, принаймні, частина цього – це точно детінізація», – додав він.

Джерело: UNN

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»