• Посилання скопійовано

Як працюватимуть пункти пропуску під час карантину? Офіційно від Уряду

Як суб'єктам ЗЕД потрібно буде декларувати та пересувати свої товари на митниці через закриття деяких пунктів пропуску?

Як працюватимуть пункти пропуску під час карантину? Офіційно від Уряду

11 березня Уряд заявив про намір закрити частину пунктів пропуску (ПП) на кордоні, аби убезпечити життя та здоров’я громадян через поширення коронавірусу COVID-19. Які саме пункти пропуску тимчасово припинять свою роботу на період попереджувальних заходів — наразі обговорюється Урядом. Як тільки з’явиться офіційне розпорядження — буде невідкладно поінформовано.

Разом з тим Державна митна служба спільно з Державною прикордонною службою надали Кабінету Міністрів перелік ПП, продовження роботи яких є критично важливим для економіки країни. При формуванні цього переліку враховано інтереси найбільших імпортерів та експортерів, а також транспортних операторів, які прямують транзитом через територію України.

Важливо: пункти пропуску, через які проходять найбільші потоки товарів, працюватимуть й надалі.

Вже зараз Держмитслужба радить перевізникам обирати для перетину кордону ті пункти пропуску, які є основними пунктами сполучення України з іншими державами.

Крім того, Держмитслужба звертає увагу транспортних операторів на те, що пункти пропуску можуть закриватися не лише українською стороною. Інші держави також можуть припинити рух через певні ділянки кордону. Тому доцільно відслідковувати заходи, які вживають інші країни у запобіганні поширенні інфекції. Це допоможе виключити ситуації, коли вантаж успішно перетнув кордон України, але не зміг пройти митний контроль сусідньої країни, опинившись на нейтральній смузі на невизначений час. Зі свого боку ми оперативно інформуватимемо про відповідні рішення, ухвалені країнами-сусідами.

Перевізникам вантажів, які вже перебувають у дорозі, важливо відстежувати ситуацію на пунктах пропуску і завідомо прямувати на головні ПП в межах однієї митниці.

Закриття частини пунктів пропуску не вплине на порядок оформлення митних декларацій. Імпортери та експортери, як і раніше, зможуть пройти митний контроль на одному із ПП в межах однієї митниці, зазначеної у декларації. Наприклад, вантаж, який прямував на ПП “Шегині”, зможе заїхати/виїхати через ПП “Краківець” Галицької митниці.

Наразі усі пункти пропуску працюють у штатному режимі.

 ***

Читайте також:

Всі новини на цю тему за посиланням>>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»