• Посилання скопійовано

Кабмін пропонує змінити Митний тариф України (законопроект)

Уряд зареєстрував у ВРУ законопроект №3310 про внесення змін до Митного тарифу України щодо тимчасового застосування ставок ввізного мита на окремі види зернових культур

Кабмін пропонує змінити Митний тариф України (законопроект)

7 квітня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект №3310 "Про внесення змін до Митного тарифу України щодо тимчасового застосування ставок ввізного мита на окремі види зернових культур".

Як зазначено у пояснювальній записці, наразі у світі склалася надзвичайна економічна ситуація, пов’язана з виникненням пандемії COVID-19 у світі та епідемії в Україні.

Заходи, що вимушено запроваджуються з метою запобігання поширенню вірусу в Україні, мають негативний вплив на економіку країни, у тому числі доходи населення, споживчий попит і пропозицію та, відповідно, на ситуацію на ринках сільськогосподарської продукції такої, як жита, вівса, рису, гречки, проса, через підвищення ціни на внутрішньому ринку на ці товари.

Також зростанню імпорту товарів перешкоджає зниження курсу національної валюти.

Одним із таких заходів може бути тимчасове запровадження ввезення на митну територію України окремих видів зернових культур за нульовою ставкою ввізного мита з метою збільшення їх імпорту для стабілізації ситуації на ринках відповідних видів товарів.

З огляду на це, законопроектом №3310 пропонується тимчасове, до 30 червня 2020 року, ввезення на митну територію України жита за кодом УКТЗЕД 1002 90 00 00, вівса за кодом УКТЗЕД 1004 90 00 00, рису за кодами УКТЗЕД 1006 10 23 00 і 1006 10 94 00, гречки за кодом УКТЗЕД 1008 10 00 00, проса за кодом УКТЗЕД 1008 29 00 00 за нульовою ставкою ввізного мита.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня його опублікування і діятиме до 30 червня 2020 року.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»