• Посилання скопійовано

Що не так з митницею? Роз'яснює міністр фінансів

За словами міністра фінансів, сьогоднішня ситуація в митних органах вимагає щоденних рішень, щоб зняти весь шквал проблем і запитань та запустити нормальну роботу системи

Що не так з митницею? Роз'яснює міністр фінансів

«Немає у державі складнішої і проблемнішої інституції, аніж митниця. Адже це – до 50% наповнення бюджету. Якщо вона не працює, країна мусить шукати ресурси, запозичувати десь гроші... Водночас, ефективна робота митниці – це питання національної безпеки», – розповів Міністр фінансів Сергій Марченко.

За словами Міністра, сьогоднішня ситуація в митних органах вимагає щоденних рішень, щоб зняти весь шквал проблем і запитань, та запустити нормальну роботу системи.

«У нас багато справ. Скажімо, прагнемо закінчити конкуренцію між митницями за клієнтів. Коли якась митниця створить кращі умови, порівняно з іншою... Вирівняємо митну вартість в усіх 16 митницях. Якщо десь буде нижча вартість, значить, попрощаємось з керівником. Зрештою, митниця має стабілізуватися і забезпечити результат», – зазначив Сергій Марченко. 

Коментуючи кадрові рішення в Держмитслужбі, Міністр розповів, що уже запущено проект з оцінки кваліфікації та доброчесності посадовців на митниці, який є тестом на профпридатність.

«Ми запустили оцінку кваліфікації та доброчесності посадовців на митниці. Таку атестацію проходитиме весь особовий склад митниці, всі керівники. І це буде обов’язковою умовою для подальшої роботи в Держмитслужбі», – сказав Міністр фінансів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»