• Посилання скопійовано

Мінфін затвердив наказ щодо спеціальних транзитних спрощень

Зареєстровано наказ Мінфіну щодо фінансового гарантування в NCTS та застосування спеціальних транзитних спрощень

Мінфін затвердив наказ щодо спеціальних транзитних спрощень

Для повноцінного функціонування механізму фінансового гарантування у режимі спільного транзиту та спеціальних транзитних спрощень Мінфіном прийнято наказ від 06.04.2021 р. №200 «Про деякі питання забезпечення сплати митного боргу в режимі спільного транзиту», проект якого розроблено Мінфіном спільно з Держмитслужбою за підтримки Офісу підтримки реформ при Мінфіні та Програми EU4PFM.

Наказом спрощується для бізнесу здійснення транзитних операцій з використанням фінансових гарантій, а саме: затверджується порядок забезпечення сплати митного боргу в режимі спільного транзиту із застосуванням електронної системи управління гарантіями, яка є складовою національної електронної транзитної системи (аналог NCTS*).

Затверджений порядок, зокрема, визначає:

  • прийняття фінансових гарантій, їх реєстрацію та облік;
  • скасування реєстрації, відкликання та вивільнення фінансових гарантій;
  • облік резервування та вивільнення базової суми загальної фінансової гарантії або звільнення від гарантії, що здійснюється із застосуванням електронної системи управління гарантіями.

Також наказом затверджено форми:

  • індивідуальної гарантії у формі документа фінансового гаранта;
  • загальної фінансової гарантії;
  • сертифікату загальної фінансової гарантії;
  • сертифікату звільнення від гарантії.

17.05.2021 року наказ зареєстровано Міністерством юстиції України та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

З додатковою інформацією про режим спільного транзиту та порядку отримання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення можна ознайомитися за посиланням.

* NCTS ( Нова комп'ютеризована транзитна система) – це електронна система, яка використовується для контролю за транзитними операціями товарів під митним контролем країнами ЄС та іншими країнами – членами Конвенції

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»