• Посилання скопійовано

Як працює митниця під час війни?

За словами першого заступника голови ДМС митниці, які не працювали на початку вторгнення військ РФ, поступово відновлюють роботу

Як працює митниця під час війни?

У Державній митній службі розповіли, як працює митниця в умовах війни та яку співпрацю було налагоджено з європейськими партнерами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю першого заступника голови Держмитслужби Олександра Щуцького.

Зокрема, за його словами, на кордоні збільшено кількість митників. Для прискорення здійснення митного оформлення гуманітарних вантажів і товарів пункти пропуску в зоні діяльності Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької митниць були підсилені працівниками з південних та східних митниць.

"Поступово відновлюють роботу ті митниці, які були відключені на початку широкомасштабного вторгнення РФ. Наразі вже частково запустили Миколаївську митницю, декілька постів у Сумській митниці, працює Одеська митниця", - розпоів він.

Щуцький також наголосив, що налагоджено співпрацю з європейськими партнерами. Адже кордон - це взаємодія з двох боків.

"Якщо ми спрощуємо в Україні всі бюрократичні процедури, то вони залишаються на іншій стороні. Тому були проведені переговори з митними адміністраціями Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. Вдалося оперативно домовитись про спрощення проходження кордону для гуманітарних вантажів та людей. Найближчим часом можуть запрацювати спільні пункти пропуску з митницями суміжних країн. Зокрема, є можливість реалізувати це у пункті пропуску "Устилуг", де українські та польські митники одночасно проводили б митний контроль", - додав перший заступник голови Держмитслужби.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»