• Посилання скопійовано

Плата за землю в умовах нової нормативної грошової оцінки

В адміністративних межах м. Севастополя проведено і введено в дію з 01.01.2012 р. нову нормативну грошову оцінку землі на підставі рішення Севастопольської міської Ради від 20.12.2011 р. №2163 «Про затвердження технічної документації щодо нормативної грошової оцінки земель в адміністративних межах міста Севастополя і введення її у дію».

Згідно з вимогами ст. 271 Податкового кодексу України нормативна грошова оцінка земельних ділянок є базою оподаткування із плати за землю. Отже, у разі її зміни змінюється і річна сума податкового зобов’язання з земельного податку й орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Для обчислення суми податкового зобов’язання із земельного податку й орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності станом на 1 січня 2012 року платники плати за землю самостійно повинні звернутися до Головного управління Держкомзему у м. Севастополі за адресою: вул. Демидова,13 для отримання довідки (витягу) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Зазначену довідку необхідно надати разом із податковою декларацією на 2012 рік до органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки не пізніше 20 лютого 2012 р.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»