• Посилання скопійовано

Якщо суб’єкт господарювання є одночасно платником земельного податку та орендної плати

Чи може суб’єкт господарювання, який є платником земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної чи комунальної власності, в одній податковій декларації з плати за землю одночасно визначити податкові зобов’язання щодо податку та орендної плати?

Відповідно до пп. 14.1.147 ст. 14 ПКУ плата за землю — це загальнодержавний податок, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (далі — орендна плата). Згідно з наказом Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року №11 «Про бюджетну класифікацію» надходження до бюджету земельного податку з юросіб та орендної плати з юросіб обліковується за окремими кодами класифікації доходів бюджету.

В органах ДПС суб’єкту господарювання, який одночасно є платником земельного податку та орендної плати, відкривають окремі особові рахунки щодо обліку земельного податку та орендної плати.

З урахуванням викладеного, суб’єкт господарювання, який є одночасно платником земельного податку та орендної плати, повинен подати до органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки окремо податкову декларацію з плати за землю щодо земельного податку, окремо щодо орендної плати.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»