• Посилання скопійовано

Як іноземцю отримати ідентифікаційний номер в Україні

Громадянину Італії, який не проживає в Украіні, треба отримати в Україні довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (картку фізособи — платника податків) для сплати податків за спадком.<p> Громадяни Євросоюзу не мають паспортів, а документом, що посвідчує особу, є Посвідчення особи.

Громадянину Італії, який не проживає в Украіні, треба отримати в Україні довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (картку фізособи — платника податків) для сплати податків за спадком.

Громадяни Євросоюзу не мають паспортів, а документом, що посвідчує особу, є Посвідчення особи.

Запитання: чи зобов′язані органи України, які оформлюють картку фізособи — платника податків, як паспортний документ приймати Посвідчення особи громадянина Італії (перекладене в установленому порядку)?

Відповідно до п. 1 розділу VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (далі — Положення), затвердженого наказом ДПАУ 17.12.2010 р. №954 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 29.12.2010 р. за №1388/18683, фізособа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), для якої раніше не формувалася Облікова картка та яка не включена до Державного реєстру, зобов’язана особисто або через законного представника чи уповноважену особу подати відповідному органу ДПС Облікову картку за формою №1ДР, яка водночас є заявою для реєстрації у Державному реєстрі, та надати документ, що посвідчує особу і містить необхідні для реєстрації реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство.

Іноземці й особи без громадянства для реєстрації додають до Облікової картки документ, що посвідчує особу, та засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад українською мовою цього документа.

Згідно з п. 4 розділу VII Положення Облікова картка фізичної особи може бути подана через законного представника чи уповноважену особу за наявності паспортного документа цієї особи та паспортного документа або його ксерокопії (з чітким зображенням) фізособи, яка реєструється, а також довіреності, засвідченої у нотаріальному порядку, на проведення реєстрації фізособи у Державному реєстрі. Для реєстрації іноземців та осіб без громадянства додатково подається засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад українською мовою паспортного документа іноземця чи особи без громадянства.

Відповідно до п. 6 розділу VII Положення реєстрація іноземців та осіб без громадянства здійснюється після виконання вимог Правил в’їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію, затверджених постановою КМ У від 29.12.95 р. №1074 (зі змінами).

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»