• Посилання скопійовано

Іноземні доходи, отримані громадянами у 2011 році, підлягають обкладенню ПДФО за ставкою 15%

Мати, громадянка України, отримала від доньки, яка мешкає на території Росії, грошовий переказ. Як оподатковуються отримані таким чином кошти?

Відповідно до пп. 170.11.1 ст. 170 ПКУ, у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку — отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставками, визначеними у п. 167.1 статті 167 ПКУ.

Іноземні доходи, отримані громадянами у 2011 році, підлягають обкладенню ПДФО за ставкою 15%. У разі якщо загальна сума отриманих платником податку у звітному податковому місяці іноземних доходів перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2011 році це — 9410 грн; у 2012 році — 10730 грн), ставка податку становить 17% суми перевищення з урахуванням податку, сплаченого за ставкою 15%.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»