• Посилання скопійовано

Узагальнюючі податкові консультації — чіткий алгоритм дій!

Державна податкова служба України нагадує, що за ініціативи голови ДПС України Олександра Клименка протягом лютого 2012 року затверджено 11 узагальнюючих податкових консультацій.

При цьому особливу увагу слід звернути на принципово нові позитивні рішення:

1. Перерахунок частки використання необоротних активів в оподатковуваних/неоподатковуваних ПДВ операціях проводиться за результатами календарних років, на які припадають 12, 24-й, 36 місяці їх використання, та відображається в декларації за останній податковий період таких років;

2) податковий кредит можна відображати за податковими накладними, з дати виписування яких не минуло 365 днів, причому без документального підтвердження причин їх отримання із запізненням. Податковий кредит можна відображати в тому звітному періоді, в якому виписано податкову накладну, навіть якщо дата її реєстрації в Єдиному реєстрі припадає на наступний звітний період;

3) при визначенні об’єкта обкладення податком на прибуток до складу витрат відносяться витрати на придбання товарів (послуг) у платників єдиного податку будь-якої групи (навіть 1-ї);

4) платники єдиного податку третьої і четвертої групи за ставкою 5% при перевищенні обсягів реалізації за рік 300 тис. грн не підлягають обов’язковій реєстрації платниками ПДВ.

З текстами узагальнюючих податкових консультацій платники податків можуть ознайомитися у розділі «Новини», а також на сторінках спеціалізованих засобів масової інформації.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»