• Посилання скопійовано

Порядок отримання відомостей (довідки) про наявність земельних ділянок для надання до органів ДПС

Сільськогосподарські товаровиробники для набуття і підтвердження статусу платника податку подають до 1 лютого поточного року документи згідно з переліком, визначеним п. 308.1 ст. 308 ПКУ, до якого включено відомості (довідку) про наявність земельних ділянок. У відомості (довідці) про наявність земельних ділянок зазначаються відомості про кожен документ, що встановлює право власності та/або користування земельними ділянками, у т. ч. про кожен договір оренди земельної частки (паю). Відповідно до ст. 125 Земельного кодексу України (далі — ЗКУ) право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту реєстрації цих прав. Згідно зі ст. 202 ЗКУ державна реєстрація земельних ділянок здійснюється у складі державного реєстру земель. Відповідно положень Тимчасового порядку ведення державного реєстру земель, затвердженого наказом Держкомзему України від 02.07.2003 р. №174 (далі — Тимчасовий порядок), власники (користувачі) земельних ділянок можуть отримати витяг із державного реєстру, звернувшись до структурних підрозділів Центру державного земельного кадастру. З урахуванням зазначеного, для отримання відомостей (довідки) про наявність земельних ділянок сільськогосподарському товаровиробнику слід звертатися до структурних підрозділів Центру державного земельного кадастру. У разі якщо земельні ділянки, які фактично використовуються сільськогосподарським товаровиробником, не включені до бази даних Центру державного земельного кадастру, то, враховуючи норми Тимчасового порядку та Порядку реєстрації договорів оренди земельної частки (паю), затвердженого постановою КМУ від 24 січня 2000 року №119, надати відповідну довідку про наявність земельних ділянок може відповідний відділ Держкомзему за місцем розташування земельної ділянки (виконком відповідної ради за місцем розташування земельної частки (паю).

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»