• Посилання скопійовано

Отримати Довідку про відсутність заборгованості з податків і зборів можна в електронній формі

Лист ДПСУ від 06.07.2012 р. №18522/7/19-1017 «Щодо введення нового електронного податкового сервісу з отримання Довідки про відсутність заборгованості по податках і зборах»

ДПСУ у листі №18522/7/19-1017 зазначає, що для всіх платників податків, що подають податкову звітність в електронному вигляді, запроваджено новий електронний податковий сервіс з отримання Довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів в електронній формі за електронним запитом платника.
Це дозволяє органам ДПС видавати платнику довідку в електронному вигляді на підставі поданого ним електронного заяви. Така довідка формується в автоматичному режимі і направляється засобами електронного зв’язку за електронною адресою (e-mail) платника.
Разом з тим ДПСУ направляє для використання в роботі наказ ДПСУ від 06.07.2012 р. №585 «Про внесення змін до Стандарту діяльності працівників органів ДПС України з надання послуг (СП-32), затвердженого наказом ДПС України від 28.03.2012 р. №243», відповідно до якого платник, який отримав довідку в електронному вигляді, може звернутися до Центру обслуговування платників податків (ЦОПН) для отримання Довідки в паперовому вигляді.
У такому випадку платник звертається до відповідального працівника залу (секції) видачі довідок та дозвільних документів ЦОПН для перевірки факту видачі органом ДПС Довідки в електронному вигляді. У разі підтвердження такого факту відповідальний працівник ЦОПН негайно повідомляє керівника підрозділу погашення податкового боргу про звернення платника, який забезпечує негайну підготовку і підписання Довідки в паперовому вигляді і передає її в ЦОПН. Відповідальний працівник ЦОПН видає Довідку безпосередньо платнику.
При цьому ДПС зазначає, що надання адміністративної послуги є безперервним процесом і здійснюється в найкоротші терміни в межах одного відвідування платником ЦОПН.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»