• Посилання скопійовано

Податкову консультацію використовує тільки платник податків, якому її надано

Лист ДПСУ від 23.03.2012 р. №10279/К/15-1414 «Щодо деяких питань оподаткування»

ДПС нагадує, що листи, які належать до міжвідомчої переписки, не мають статусу податкових консультацій та не можуть використовуватися платниками податків як керівництво до дії. Крім законодавчих, нормативно-правових актів та узагальнюючих податкових консультацій, затверджених наказами ДПС, покладатися можна тільки на позицію ДПС, висловлену у податкових консультаціях, наданих конкретному платнику податків.
Податкова консультаціяЇ це допомога контролюючого органу конкретному платнику податків щодо практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган.
Відповідно до п. 52.1 ПКУ контролюючі органи безкоштовно надають консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового законодавства за зверненням платників податків.
Податкова консультація може використовуватися тільки платником податків, якому надано таку консультацію (п. 52.2 ПКУ).

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»