• Посилання скопійовано

Як користуватись сервісом «Єдина база податкових знань»

Перелік категорій Єдиної бази податкових знань доповнено новими категоріями

Державна податкова служба  України нагадує, що на веб-порталі ДПС України функціонує Єдина база податкових  знань, яка постійно оновлюється та вдосконалюється. Єдина база включає в себе  перелік найбільш актуальних питань-відповідей, що виникають у платників  податків.
Для того, щоб скористатись цим сервісом потрібно:
1. Відкрити вікно будь-якого браузера та ввести в адресний рядок наступну адресу – www.sts.gov.ua.  Натиснути клавішу Enter.
2. Після повного завантаження сторінки веб-порталу ДПС України натиснути на  гіперпосилання «Єдина база податкових знань», яке розташоване в середній частині екрану. Після  переходу натиснути гіперпосилання «Єдина база податкових знань» – на сторінці  буде відображена Єдина база податкових знань у розрізі категорій, а також буде  доступне гіперпосилання «Пошук по базі». 
3. Пошук  запитань-відповідей в Єдиній базі податкових знань можна проводити за допомогою  категорій запитань або за допомогою посилання «Пошук по базі».
У разі пошуку  запитань–відповідей за допомогою категорій запитань потрібно з переліку  категорій обрати найбільш схожу з Вашим запитанням та натиснути на неї, або  натиснути на символ «+» (що зліва від категорії) для відображення існуючих  підкатегорій даної категорії. З переліку підкатегорій обрати найбільш наближену  підкатегорію до Вашого запитання, натиснути на неї та знайти серед  запропонованих запитань-відповідей запитання, яке Вас цікавить.
У разі пошуку  запитань – відповідей за допомогою посилання «Пошук» потрібно заповнити відповідні  поля («Пошук за фразою», «Категорія», «Підкатегорія», «Шукати серед», «Статус»)  та натиснути посилання «Пошук». Якщо необхідне запитання не знайдено  потрібно повторити пошук, при цьому поле «Пошук за фразою» доповнити  додатковими словами.
Звертаємо Вашу увагу та те, що перелік категорій Єдиної бази податкових знань  доповнено новими категоріями. Назви цих категорій відповідають назвам податків,  зборів (обов’язкових платежів), з урахуванням норм Податкового кодексу України,  а саме: 020, 030, 040, 050, 080, 110, 120, 130, 140, 160, 170, 180, 200, 210,  270, 300, 310, 320, 360, 370, 410, 510, 520, 530, 540, 550, 560, 570, 590,  600.   

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»