• Посилання скопійовано

База оподаткування у разі постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості

Якщо основні виробничі або невиробничі засоби ліквідуються за самостійним рішенням платника податку, така ліквідація розглядається як постачання таких засобів за звичайними цінами, але не нижче балансової вартості на момент ліквідації

База оподаткування у разі постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості

ДПСУ зазначає, що база оподаткування у разі постачання виробничих або невиробничих засобів визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, але не нижче звичайних цін (Лист ДПСУ від 07.06.2012 р. №9553/6/23-50.0114).

До бази оподаткування враховується вартість товарів/послуг, які постачаються за будь-які кошти, та вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платникові податку безпосередньо отримувачем товарів або будь-якою третьою особою як компенсація вартості товарів, поставлених таким платником податку.

У разі якщо основні виробничі або невиробничі засоби ліквідуються за самостійним рішенням платника податку, така ліквідація для цілей оподаткування розглядається як постачання таких основних виробничих або невиробничих засобів за звичайними цінами, але не нижче балансової вартості на момент ліквідації.

Якщо внаслідок ліквідації необоротних активів отримуються комплектувальні вироби, складові частини, компоненти або інші відходи, які оприбутковуються на матеріальних рахунках з метою їх використання в господарській діяльності платника, на такі операції не нараховуються податкові зобов'язання.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»