• Посилання скопійовано

Кабміну запропонували обкласти податком депозити

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку пропонує Кабміну вирівняти оподаткування на фондовому ринку та оподаткування банківських депозитів

Кабміну запропонували обкласти податком депозити

Про це під заявив глава НКЦПФР Дмитро Тевелєв.

«Ми вже направили відповідний проект закону до Кабміну», – зазначив керівник держрегулятора фондового ринку України.

При цьому інші учасники дискусії погодилися з думкою, що високі ставки за депозитами на тлі відсутності оподаткування доходів від них зменшують привабливість інструментів фондового ринку (доходи від яких якраз обкладаються) для приватних інвесторів.

«Потрібно щоб депозитні ставки знизилися хоча б до 6%», – констатував, зокрема, керуючий партнер інвестиційної компанії Ерік Найман.

Проте деякі учасники ринку висловили думку, що чи не єдиним джерелом для насичення фондового ринку засобами і перетворення його з фактичного спекулятивного в дійсно інвестиційний могло бути проведення другого етапу пенсійної реформи в Україні.

«Потрібно, щоб на ринок надходило хоча б додатково 500 млн грн на рік», – зазначив віце-президент «КІНТО» Анатолій Федорченко.

Правда, в цьому контексті голова правління «Української біржі» Олег Ткаченко висловив думку, що запускати пенсійні гроші на ринок акцій і корпоративних облігацій, враховуючи всі існуючі ризики, досить небезпечно.

При цьому деякі учасники дискусії висловили сумнів у тому, що панацеєю для фондового ринку України може стати введення подвійного лістингу цінних паперів українських емітентів, акції яких вже котируються на міжнародних біржах.

«Не думаю, що ця ініціатива сама по собі може врятувати ринок», – зазначив голова правління ПФТС Ігор Селецький.

Джерело: Коментарі

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»