• Посилання скопійовано

Платник, у якого є борг, може застосовувати податковий компроміс

Але при наявності у платника податкового боргу кошти від сплати сум податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ зараховуються в рахунок погашення боргу згідно з черговістю його виникнення

Платник, у якого є борг, може застосовувати податковий компроміс

Застосувати податковий компроміс платнику, у якого є податковий борг, можна.

Але відповідно до пункту 87.9 статті 87 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) при наявності у платника податків податкового боргу кошти від сплати сум податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість зараховуються в рахунок погашення податкового боргу згідно з черговістю його виникнення.

Нагадаємо, що згідно із п. 1 підр. 9 прим 2 р. ХХ ПКУ податковий компроміс - це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ.

Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»