• Посилання скопійовано

Встановлено місцеві податки і збори для Києва

Київською міською радою прийнято рішення про місцеві податки і збори та акцизний податок відповідно до змін законодавства, запроваджених у 2015 році

Встановлено місцеві податки і збори для Києва

Відповідно до змін, внесених до Податкового кодексу України та на виконання вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Київською міською радою прийнято рішення № 58/923 від 28.01.2015 р. «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 23 червня 2011 року № 242/5629». Відповідно до прийнятого рішення вирішено установити в м. Києві місцеві податки і збори, які складаються з :

Податку на майно, який включає - податок на нерухоме майно, відмінне за земельної ділянки; транспортний податок; плату за землю;

Єдиного податку для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування та віднесені до І та ІІ групи платників єдиного податку у такому розмірі: для першої групи платників єдиного податку - 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року; для другої групи платників - 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Туристичного збору;

Збору за місця для паркування транспортних засобів.

Також установлено для підакцизних товарів (в частині реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів), реалізованих в м. Києві відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 2І3.1 статті 213 Податкового кодексу України, ставку акцизного податку у розмірі 5 відсотків від вартості (з податком на додану вартість).

Вказаним рішенням затверджено відповідні Положення для місцевих податків.

Джерело: ДПІ у Солом'янському районі м.Києва ДПС

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»