• Посилання скопійовано

Оприлюднено проект змін до Порядку обліку платників податків і зборів

Проект розроблено з метою приведення положень Порядку у відповідність до вимог Закону №835-VIII

Оприлюднено проект змін до Порядку обліку платників податків і зборів

Сьогодні, 5 лютого, ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів».

Завантажити проект змін до Порядку >>>

Проект розроблено з метою приведення положень нормативно-правового акту Мінфіну у відповідність до вимог Закону № 835-VIII, яким для проведення держреєстрації припинення юридичних осіб запроваджуються нові процедури та документи (відомості) органів ДФС про відсутність (наявність) заборгованості із сплати податків і зборів.

Проектом затверджуються форми таких відомостей та визначаються процедури їх формування та передачі до Єдиного державного реєстру

Відомість про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати податків і зборів (форма №30-ОПП) >>>

Відомість про узгодження плану реорганізації юридичної особи (форма №31-ОПП)>>>

Проектом, зокрема, встановлюється, що взяття на облік у контролюючих органах відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації здійснюється на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру про державну реєстрацію відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації.

Законом № 835 виключені положення щодо щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу та процедури внесення до Єдиного державного реєстру запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, у тому числі на підставі даних органів ДФС. У зв’язку із цим Проектом вилучено процедури формування та направлення до Єдиного державного реєстру повідомлень про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням (ф. № 18-ОПП).

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»