• Посилання скопійовано

Як змінилася ДФСУ: кадрова політика

Роман Насіров розповів про кадрові зміни в Державній фіскальній службі

Як змінилася ДФСУ: кадрова політика

Зміна кадрової політики – це перший крок на шляху до реформування Державної фіскальної служби України. На цьому наголосив Голова ДФС Роман Насіров у своїй статті.

За його словами, завдання реформи полягає не в тому, щоб механічно скоротити кількість працівників, але, перш за все, відібрати найкращих з них, особливо серед керівників усіх рівнів у центральному апараті та регіонах. 

«У результаті ретельного вивчення навантаження праці на кожну особу по територіальним органам вдалося обґрунтовано та об’єктивно визначити чисельність персоналу у службі загалом та в її підрозділах зокрема.  Станом на сьогодні укомплектування штату відповідно до оновленої структури завершено на 91%. З них у Головних управліннях - на 89%, на митницях - 97%, в апараті - 97%. В процесі реорганізації звільнено 2033 керівників та заступників територіальних органів та працівників центрального апарату, серед яких 345 звільнено на виконання закону «Про очищення влади», - повідомив Роман Насіров.

Таким чином, в результаті скорочення штату та переведення частини працівників в ДФС з майже 59 тисяч залишилося трохи більше 44 тисяч осіб. Тобто штат зменшився майже на 15 тисяч осіб.

«Успіхи у реформуванні відомства, зокрема, у частині виконання Плану інституційних змін, були високо оцінені Національною Радою Реформ. План скорочення чисельності працівників та оптимізації структури ДФС, за даними Нацради, виконано майже на 100%», - підкреслив очільник відомства і додав, що на цьому реформа не  зупиняється.  Сьогодні в ДФС  активно працюють над автоматизацією кадрових процесів. Крім того, сформовано основні цілі для керівного складу ДФС. Це - наповнення бюджету та підвищення якості сервісу, який надає фіскальна служба.

«Здійснені кроки – це лише частина запланованих реформ. Адже наша мета полягає не лише в «перетасуванні» кадрів, але й зміні філософії функціонування ДФС. Платники податків повинні бути задоволені процесом адміністрування та тим сервісом, який ми надаватимемо. Це стосується як великих холдингів, так і середнього бізнесу та окремих підприємців. У цьому - суть всіх реформ», - наголосив Голова ДФС. 

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»