• Посилання скопійовано

Оновлено порядок повідомлення банком податкової про відкриття чи закриття рахунків

Мінфін вніс зміни до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів. Зміни наберуть чинності з дня офіційного опублікування

Оновлено порядок повідомлення банком податкової про відкриття чи закриття рахунків

Мінфін Наказом від 18.05.2016 р. №488 вніс зміни до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів. Порядок приведено у відповідність до Закону від 26.11.2015 р. №835-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Змінами встановлено, що у разі відкриття/закриття одного спільного рахунку у цінних паперах для декількох осіб, у спільній власності яких перебувають цінні папери, депозитарні установи направляють Повідомлення щодо кожного платника окремо із зазначенням у Повідомленнях спільного рахунку.

Крім того, у разі невідповідності інформації щодо податкового номера або серії та номера паспорта, податкової адреси платника, поданої в повідомленні, даним в Держреєстрі фізосіб - платників податків, Єдиному державному реєстрі і Єдиному банку даних про платників-юросіб, контролюючий орган не може відмовити в постановці рахунка на облік.

Підставою для відмови є наявність у Єдиному банку даних про платників податків - юридичних осіб інформації про направлення до Єдиного державного реєстру відомостей про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати податків і зборів або про узгодження плану реорганізації юридичної особи (у разі наявності податкового боргу), які формуються для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»