• Посилання скопійовано

Затверджено перелік товарів, що мають біржове котирування для контролю за трансферним ціноутворенням

Затверджено перелік товарів, які мають біржове котирування, а також перелік світових товарних бірж для вдосконалення податкового контролю за трансферним ціноутворенням

Затверджено перелік товарів, що мають біржове котирування для контролю за трансферним ціноутворенням

Кабмін постановою від 08.09.2016 р. №616 затвердив перелік товарів, які мають біржове котирування, а також перелік світових товарних бірж для вдосконалення податкового контролю за трансферним ціноутворенням.

Кабмін нагадує, що ст. 39 ПКУ визначено, що платник податку, який бере участь у контрольованій операції, повинен визначати обсяг його оподаткованого прибутку відповідно до принципу "витягнутої руки". Контрольованими є операції з вивезення у митному режимі експорту та/або ввезення у митному режимі імпорту товарів, що мають біржове котирування. 

Для встановлення відповідності умов вказаних операцій принципу "витягнутої руки" використовується діапазон цін на такі товари, що склалися на товарній біржі. 

Перелік товарів, які мають біржове котирування, та світових товарних бірж для кожної групи товарів визначається Кабінетом Міністрів України. Тому відповідною постановою визначено перелік товарів, що мають біржове котирування (відповідно до коду УКТЗЕД), та світові товарні біржі для кожної групи товарів для отримання інформації щодо результатів біржових торгів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»