• Посилання скопійовано

Кабмін схвалив зміни до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів

Зміни до Податкового кодексу, затверджені 26 жовтня Урядом, викладено у вільному доступі

Кабмін схвалив зміни до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів

Кабмін схвалив три проекти законопроектів щодо змін до Податкового, Митного та Бюджетний кодекси. Відповідне рішення було прийнято 26 жовтня на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"3 законопроекту, які в комплексі пропонують зміни в Податковий кодекс, Митний кодекс, Бюджетний кодекс, спрямовані на зменшення можливості для корупції в сфері оподаткування, а також спрощення ведення бізнесу та процедур для бізнесу в частині адміністрування податків", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Рішення прийнято, тепер треба все зробити для того, щоб це рішення було прийнято українським парламентом", - додав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Зміни до Податкового кодексу, затверджені Урядом, викладено у вільному доступі. Дивіться тут>>

Ольга Германова у своєму Податковому блозі у мережі Facebook виокремила 16 ключових змін.

1) Пункт 6 Перехідних положень: Кабінету Міністрів України до 1 липня 2017 року — розробити і внести до Верховної Ради України проект закону щодо запровадження податку на виведений капітал.

2) Індивідуальну податкову консультацію надає ДФС, узагальнюючу — Мінфін.

3) Платник податків має право самостійно обрати спосіб взаємодії з контролюючим органом в електронній формі через електронний кабінет.

4) Інформаційні бази даних адмініструються Мінфіном.

5) Повідомляти платника про позапланову перевірку, як і раніше, будуть за 10 днів. Нове: якщо платник не з’явиться з поважних причин, ДФС зможе звернутися до суду щодо зстосування до нього приводу.

6) З трансфертного ціноутворення розширено перелік контрольованих операцій, подання звіту – так само до 1 травня наступного року, нові штрафи.

7) Є електронний кабінет платника.

8) Для неприбуткових організацій – річний звітний період з податку на прибуток.

9) 0% податку на прибуток до кінця 2021 року застосовується до новостворених підприємств з річним обсягом доходу до 3 млн грн.

10) Добові на відрядження – до 40 евро (зараз до 0,75 МЗП).

11) Не включаються до доходу ФОПа суми акцизного податку з реалізованих суб’єктами роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

12) Мінімальна амортизація:

  • 15 років для капітальних витрат;
  • 10 – для будівель і споруд;
  • 5 – для машин, обладнання тощо;
  • 2 – для нематеріальних активів.

13) Щодо права платника звернутися до контролюючого органу по надання консультації при заповненні декларації виключено строк до 1 березня, року, наступного за звітним. Строк, що "теліпався" в податковому законодавстві, коли ще річну декларацію потрібно було подавати до 1 березня (ще з 1990-х).

14) Сума податкового кредиту з ПДВ при реорганізації платника підлягає перенесенню до складу податкового кредиту правонаступника.

15) Реєстр на відшкодування ПДВ – один, у порядку черговості.

16) Розділ про податкову міліцію виключено.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»