• Посилання скопійовано

Порядок повернення помилково або надміру сплачених в бюджет коштів зазнав змін

Зокрема, затверджено форму Подання на повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету зборів, платежів та інших доходів бюджету

Порядок повернення помилково або надміру сплачених в бюджет коштів зазнав змін

Мінфін наказом від 19.09.2016 р. №827  вніс зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2013 р. № 787.

Зокрема, затверджено форму Подання на повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету зборів, платежів та інших доходів бюджету (завантажити).

Таким чином, подання на повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету зборів, платежів та інших доходів бюджетів (крім зборів та платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДФС) тепер подаватиметься до відповідного органу Казначейства за цією формою.

У разі повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДФС, подання подається до відповідного органу Казначейства за формою згідно з додатком 1 до Порядку № 1146.

Окрім того, Наказом №827 уточнено, що заява та подання або ухвала суду повертаються відповідними органами Казначейства надавачам без виконання ще й випадках:

-  подання заяви та подання або ухвали суду неуповноваженою особою;

- порушення встановлених вимог щодо їх оформлення.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" у № 86 (08.11.2016).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»