• Посилання скопійовано

Сплата штрафів та пені : які коди застосовувати

Суми штрафних (фінансових) санкцій та пені сплачуються за кодами бюджетної класифікації, за якими здійснюється зарахування відповідних податків та зборів. Але є й вийнятки...

Сплата штрафів та пені : які коди застосовувати

Загальні правила 

Як пояснює  ДФС у Харківській області, за загальним правилом, встановленим п. 113.1 ПКУ, суми штрафних (фінансових) санкцій та пені сплачуються за кодами бюджетної класифікації, за якими здійснюється зарахування відповідних податків та зборів. Але є й вийнятки.

Далі про них. 

 

Сплата штрафів та пені за порушення у сфері ЗЕД

Відповідальність за відповідні порушення встановлена не ПКУ, а нормами законодавства про зовнішньоекономічну діяльність. Тобто ЗЕД-порушникам при сплаті штрафів слід орієнтуватися на коди бюджетної класифікації, наведені органом фіскальної служби в податкових повідомленнях-рішеннях.

 

Сплата штрафів та пені за порушення при реалізації пального 

Сплату штрафів за здійснення госпсуб’єктами операцій із реалізації пального без реєстрації платниками акцизного податк, чи за порушення порядку реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування в ЄРАН, слід здійснювати на бюджетні рахунки за кодом класифікації доходів бюджету 14021900 (Пальне).

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»