• Посилання скопійовано

Мінфін підготує податкову стратегію

Про це йдеться у проекті стратегії управління державними фінансами

Мінфін підготує податкову стратегію

Міністерство фінансів розробить стратегію розвитку податкової системи на середньострокову перспективу. 

Про це йдеться у проекті стратегії управління державними фінансами, який є у розпорядженні "ЕП". 

Як зазначається, податкова стратегія буде узгоджена з економічною стратегією, реформуванням бюджетного процесу та пенсійною системою.

"Вона передбачатиме посилення вимоги, щодо внесення змін до податкового законодавства, які можуть призвести до зменшення податкових надходжень до держбюджету, повинні обов’язково супроводжуватись пропозиціями щодо компенсаторів таких надходжень чи зменшенням видатків держбюджету, а також що зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніше, ніж за  шість місяців до початку нового бюджетного  періоду", - йдеться в документі.

Окрім того, Мінфін обіцяє розробити заходи для протидії практиці розмивання бази оподаткування та виведення прибутків з-під оподаткування (ВЕРS) відповідно до рекомендацій ОЕСР, та посилити податковий контроль за трансфертним ціноутворенням, у тому числі шляхом запровадження деталізованої звітності для міжнародних груп компаній (подання спеціального звіту у розрізі країн). 

Більше уваги буде приділено введенню непрямих методів контролю доходів громадян та розширенню бази майнового оподаткування.

Галина Калачова

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»