• Посилання скопійовано

Порядок взаємодії держорганів у процесі повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань планують змінити

Оприлюднено проект змін до Порядку взаємодії територіальних органів ДФСУ, місцевих фінансових органів та територіальних органів Держказначейства у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань

Порядок взаємодії держорганів у процесі повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань планують змінити

Міністерством фінансів України розроблено проект наказу «Про затвердження Змін до Порядку взаємодії територіальних органів Державної фіскальної служби України, місцевих фінансових органів та територіальних органів Державної казначейської служби України у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань».

Необхідність внесення змін зумовлена внесенням змін до Податкового кодексу Законом №1797-VIII та до Бюджетного кодексу Законом № 1789.

Зокрема, Законом № 1797-VIII внесено зміни до ст. 43 ПКУ, якою передбачено повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені.

Законом № 1789 додано п. 24-1 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу, яким встановлено, що органи Казначейства здійснюють повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до місцевих бюджетів населених пунктів Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, перелік яких затверджений КМУ, за поданням органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, погодженим відповідно з Донецькою та Луганською обласними військово-цивільними адміністраціями.

Проект наказу спрямовано на визначення кола функціональних обов’язків територіальних органів ДФСУ, місцевих фінансових органів та територіальних органів Державної казначейської служби України щодо забезпечення своєчасного повернення платнику податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань, пені за платежами, контроль за справлянням яких покладено на органи ДФС.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акта можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступною адресою:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: orlyansky@minfin.gov.ua.

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»