• Посилання скопійовано

Ухилятися від сплати податків стане складніше

Україна і США підписали міжурядову угоду про застосування в Україні положень закону США FATCA «Про податкові вимоги до іноземних рахунків»

Ухилятися від сплати податків стане складніше

Міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що угода є багатосторонньою, і 60 держав, включаючи країни — члени ЄС, вже приєдналися до неї.

«Переговори щодо цієї угоди тривали близько 4 років, але завдяки активізації співпраці їх вдалося фіналізувати і вийти на підписання документа. Угода дає змогу зменшити можливості фінансових махінацій, поліпшити обмін інформацією й посилити наше партнерство із США», — зазначив Олександр Данилюк.

З його слів, наразі пріоритет роботи Мінфіну — спільно з партнерами ефективно протидіяти ухиленню від сплати податків або застосування подвійного оподаткування.

FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), прийнято в США в 2010 році. Згідно з його нормами, іноземні банки зобов’язані або стати податковими агентами американської податкової служби, або ризикувати тим, що з міжнародних банківських переказів можуть бути примусово утримані 30 % коштів, якщо банк-контрагент або банк-кореспондент вважатиме, що одержувачем платежу є особа, яка підлягає оподатковуванню в США, а джерелом коштів, що переказуються, є дохід, пов’язаний з США. Збереженню коштів сприяє саме прозорість платежів і всієї податкової інформації.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»