• Посилання скопійовано

Відсутність податкового боргу й досі підтверджується довідками

Необхідність підтвердження відсутності заборгованості перед бюджетом у суб'єктів господарювання шляхом видачі їм довідок залишається, - ДФСУ

Відсутність податкового боргу й досі підтверджується довідками

Як відомо, на офіційному сайті ДФСУ та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних щомісяця оприлюднюється інформація про суб'єктів господарювання, які мають податковий борг.

Проте у листі від 10.02.2017 р. №2057/5/99-99-09-01-03-16 податківці зауважують, що сума податкового боргу може змінюватись щоденно. А отже, необхідність підтвердження відсутності заборгованості перед бюджетом у суб'єктів господарювання шляхом видачі їм довідок залишається.

Додатково податківці у листі повідомляють, що з метою спрощення доступу бізнесу до торгів шляхом проведення автоматичної перевірки відсутності підстав для відхилення пропозиції учасника процедури закупівлі здійснюється розробка наказу Мінекономрозвитку та Мінфіну "Про затвердження Порядку взаємодії електронної системи закупівель з інформаційними системами Державної фіскальної служби України щодо обміну інформацією про відсутність заборгованості (наявність податкового боргу) в учасника процедур закупівлі".

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»