• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують спростити умови ведення бізнесу для аграріїв

У Верховній Раді зареєстровано "Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції) в аграрному секторі економіки"

Нардепи пропонують спростити умови ведення бізнесу для аграріїв

Авторами законопроекту №6113  є колектив нардепів - В. Івченко, Г. Заболотний, О. Кужель, І. Мірошніченко та ін.

Законопроект розроблено з метою дерегуляції та зменшення кількості точок дотику бізнесу та держави, підтримки та розвитку малого і середнього бізнесу на селі, утвердження лідерства на світовому продовольчому ринку, стимулювання експорту, відкриття європейських ринків для вітчизняних виробників та поглиблення переробки. Зокрема, пропонується скасувати ряд дозволів та ліцензій.

На сьогодні зарегульованість аграрного сектору в Україні ускладнює процес виробництва та переробки сільгосппродукції, а також значно ускладнює експортно-імпортні операції на аграрному ринку. Більше того, наявність великої кількості регуляторних процедур породжує корупційні схеми, які гальмують розвиток і модернізацію аграрного сектору, а також являються невиправданим законодавчим бар'єром розвитку малого та середнього агропідприємництва.

Законопроектом пропонується внести наступні зміни:

За попередніми підрахунками, прийняття Закону дозволить малому та середньому бізнесу економити приблизно 4-6 млрд грн на рік.

Крім того, внаслідок прийняття проекту Закону буде досягнуто низки важливих цілей:

1) позбавлення органів державної влади не властивих їм функцій;

2) зменшення адміністративного навантаження на суб’єктів господарювання;

3) зменшення точок дотику бізнесу та держави, а відповідно створення передумов для його розвитку.

Подальша реалізація реформи (після прийняття цього законопроекту та внесення змін до відповідних підзаконних актів) дозволить скоротити часові та фінансові витрати суб’єктів господарювання (включаючи сільськогосподарських товаровиробників), а також, створить передумови розвитку аграрного сектору економіки та реалізації аграрного потенціалу країни.

Варто зазначити, що законопроект пройшов громадське обговорення у 10 областях України, а саме у Запорізькій, Миколаївській, Київській, Харківській, Вінницькій, Полтавській, Одеській, Чернігівській, Черкаській та Херсонській.

На підставі: Українська аграрна конфедерація

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»