• Посилання скопійовано

Дізнатися про суми виплачених доходів та утриманих податків тепер можна і через iGov

Дмитро Дубілет повідомив про запуск нової послуги на iGov - Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків

Дізнатися про суми виплачених доходів та утриманих податків тепер можна і через iGov

Керівник проекту iGov Дмитро Дубілет на своїй сторіці у Facebook повідомив про  запуск нової послуги, яка працюватиме по всій країні, у всіх регіонах -  Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків. Послуга безкоштовна.

"Отже, ми пройшли складну інтеграцію з реєстрами і сервісами податкової служби, і тепер кожен громадянин України може в кілька кліків отримати інформацію про своїх офіційних доходах", - зазначив він.

Щоб скористатися сервісом потрібно:

- ЕЦП (поки працює тільки персональний підпис, а не посадової особи підприємства);

- заповнити нескладну форму,

- вибрати термін, за який вам потрібні дані (від 1-го кварталу 2014 р.);

- зачекати, коли на пошту надійде документ (від 10 хвилин до 1-2 днів).

Зараз відповідь на запит приходить тільки в електронній формі. В майбутньому, за словами Д. Дубілета, планується розширити цю послугу і зробити так, що громадянини могли вибирати між електронним виглядом (як зараз) і довідкою в паперовому вигляді.

"У нас не було технічної можливості провести тестування навантаження (колеги з ДПІ кажуть, що сервера повинні витримати). Так що запрошую всіх спробувати скористатися послугою і дізнатися розмір свого доходу хоча б просто з цікавості".

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»