• Посилання скопійовано

Повернення переплат підприємствам, активи яких знаходяться на непідконтрольних територіях, - виключно за рішенням судів

ДФСУ повернення надміру сплачених сум податків та зборів, в тому числі з податку на прибуток, здійснює відповідно до п. 43.5 ПКУ та наказу Мінфіну від 03.09.2013 р. № 787

Повернення переплат підприємствам, активи яких знаходяться на непідконтрольних територіях, -  виключно за рішенням судів

Про це йдеться у повідомленні ДФСУ на офіційному веб-сайті.

У випадку подання платником податку відповідної заяви та підтвердження наявності такої переплати фіскальні органи готують висновок в органи казначейства.

Однак непоодинокі випадки звернення підприємств за поверненням переплат у строки понад три роки, чи відсутності в обліку фіскальних органів таких надміру сплачених сум, або неможливості підтвердження таких переплат, в тому числі по підприємствах, які знаходяться на непідконтрольній території. За таких умов ДФС повернення надміру сплачених сум не здійснює.

Суб’єкти господарювання, як правило, звертаються до суду і повернення переплат здійснюється виключно за рішенням судових органів.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»