• Посилання скопійовано

Уряд ініціює перегляд ставок рентної плати, акцизного та екологічного податку

На виконання вимог пункту 4 розділу ХІХ ПКУ щодо щорічного перегляду ставок деяких податків, визначених в абсолютних значеннях, у ВРУ зареєстровано законопроект №6776

Уряд ініціює перегляд ставок рентної плати, акцизного та екологічного податку

Відповідно до пункту 4 розділу ХІХ ПКУ Кабміну доручено щорічно до 1 червня вносити до Верховної Ради України проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції з таких податків:

  • акцизний податок; 
  • екологічний податок; 
  • рентна плата.

З огляду на це, 20 липня 2017 року у ВРУ зареєстровано урядовий законопроект №6776 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків".

Цим документом передбачається внесення змін до ПКУ щодо перегляду ставок податків з урахуванням ІСЦ та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови КМУ від 01.07.2016 р. №399 (зі змінами, внесеними Постановою КМУ від 31.05.2017 р. №385), у 2017 році прогнозовані на рівні 111,2 та 116,8% відповідно. 

Так, залежно від сфери застосування податків, ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2017 році планують збільшити на 11,2%

Ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції у  2017 році  заплановано збільшити на 16,8%.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»