• Посилання скопійовано

Доопрацьовано проект порядку продовження граничних строків для подання податкової декларації

ДФСУ оприлюднила доопрацьований проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку застосування норм пунктів 102.6-102.7 статті 102 Податкового кодексу України»

Доопрацьовано проект порядку  продовження граничних строків для подання податкової декларації

31 липня  на офіційному web-порталі ДФСУ розміщено доопрацьований з урахуванням зауважень заінтересованих центральних органів виконавчої влади проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку застосування норм пунктів 102.6-102.7 статті 102 Податкового кодексу України» (завантажити).

Переглянути проект Порядку застосування норм пунктів 102.6-102.7 статті 102 Податкового кодексу України>>

Нагадаємо, що цей Порядок визначає механізм продовження граничних строків для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань відповідно до норм ПКУ. 

Пунктом 102.8 ПКУ передбачено, що порядок застосування пунктів 102.6 – 102.7 ПКУ встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Проект наказу розроблено з метою уточнення, у тому числі редакційного, окремих положень Порядку застосування норм п. 102.6 – 102.7 ПКУ та приведення його у відповідність із чинним податковим законодавством, а також у зв’язку із утворенням ДФСУ і припиненням діяльності органів ДПС та Держмитслужби.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника:

  • Державної фіскальної служби України: поштова – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд.8, Департамент методологічної та нормотворчої роботи , електронна – ometsinska@sfs.gov.ua;
  • Міністерства фінансів України: поштова – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, Департамент податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»