• Посилання скопійовано

Запропоновано оновити Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів

Уряд пропонує зміни до Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів та/або речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості

Запропоновано оновити Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів

8 вересня 2017 року ДФСУ оприлюднила проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів та/або речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості» (завантажити).

Завантажити проект нового Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів та/або речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості>>

Проект постанови розроблений з метою усунення чисельності однотипних нормативно-правових актів Уряду, шляхом зведення в єдиний нормативно-правовий акт  постанов КМУ:

  • від 20.10.2011 р. № 1068 «Про затвердження Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів з метою використання як сировини для виробництва у хімічній промисловості»,
  • від 04.02.2013 р. № 69 «Про затвердження Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості».

Відповідно до ст. 229 ПКУ у зазначених порядках наведені переліки нафтопродуктів та речовин (за кодами згідно з УКТ ЗЕД), що використовуються як сировина  для виробництва в хімічній промисловості без сплати акцизного податку.

Перелік постанов КМУ, які втратять чинність у разі набрання чинності цієї постанови>> 

З урахуванням тенденції до систематичного внесення змін до ст. 229 ПКУ в частині розширення переліків підакцизних товарів, що використовуються як сировина в хімічній промисловості за нульовою ставкою акцизного податку, у проекті постанови пропонується не зазначати переліки кодів згідно з УКТ ЗЕД нафтопродуктів та речовин, а залишити посилання на відповідні пункти статті 229 ПКУ.

Проект постанови не встановлює нового порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України підакцизних товарів, не запроваджує нових форм звітності та відповідає прямим нормам Кодексу.

Дія проекту постанови поширюватиметься на суб’єктів  господарювання, які отримують та/або ввозять в Україну підакцизні товари (нафтопродукти, речовини) та використовують їх як сировину для виробництва в хімічній промисловості без сплати акцизного податку з оформленням податкового векселя як гарантії її цільового використання.

 Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту можуть надсилатися упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу:

Державної фіскальної служби України: 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, е-mail: excise@sfs.gov.ua

Міністерства фінансів України: 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, е-mail: pavlyuksg@minfin.gov.ua

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»