• Посилання скопійовано

Порядок надання узагальнюючих податкових консультацій набрав чинності

Наказ №811, яким затверджено Порядок надання узагальнюючих податкових консультацій, опублікований і набрав чинності сьогодні, 3 листопада

Порядок надання узагальнюючих податкових консультацій набрав чинності

Сьогодні, 3 листопада, в "Офіційному віснику України" №86/2017 опубліковано наказ Мінфіну від 27.09.2017 р. №811, яким затверджено Порядок надання узагальнюючих податкових консультацій. І саме сьогодні він набрав чинності (з дня його офіційного опублікування).

Нагадаємо, що згідно з Порядком узагальнюючі податкові консультації надаватимуться:

  • за результатами періодичного узагальнення індивідуальних податкових консультацій, наданих контролюючими органами платникам податків. Відповідно ДФСУ доручено щокварталу, не пізніше 05 числа місяця, що настає за кожним календарним кварталом, надавати Мінфіну узагальнену інформацію про результати практичного застосування законодавства з питань оподаткування, сплати ЄСВ разом із пропозиціями щодо необхідності надання УПК;
  • у разі наявності обставин, що свідчать про неоднозначність окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Узагальнюючі податкові консультації затверджуватиме наказами Мінфін.

Водночас такі УПК будуть оприлюднюватись на офіційному веб-сайті Мінфіну протягом 5 календарних днів з дня їх надання.

Докладніше про порядок надання УПК читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»