• Посилання скопійовано

Уточнено порядок взаємодії Мінфіну з ДФС та Казначейством в процесі формування Реєстру заяв про відшкодування ПДВ

Внесено зміни до Порядку інформаційної взаємодії Міністерства фінансів України з Державною фіскальною службою України та Державною казначейською службою України в процесі формування Реєстру заяв про повернення сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість

Уточнено порядок взаємодії Мінфіну з ДФС та Казначейством в процесі формування Реєстру заяв про відшкодування ПДВ

Зміни до цього Порядку внесені наказом Мінфіну від 09.11.2017 р. №927 (зареєстрований в Мін'юсті 13.11.2017 р.) і  наберуть чинності з дня його офіційного опублікування. На сьогодні не опублікований.

Уточнено, що ДФС до 12-ї години (раніше 10-ї) (крім вихідних, святкових та неробочих днів) вносить до Реєстру інформацію за попередній робочий день.

Мінфін до 13-ї години (раніше до 11-ї години) забезпечує автоматичну обробку інформації, отриманої від ДФС, та щоденне оприлюднення (крім вихідних, святкових та неробочих днів) Реєстру на своєму офіційному веб-сайті.

Аналогічні зміни торкнулися й  інформаційної взаємодії Мінфіну та Казначейства.

Зазначено, що Казначейство після 13-ї години (раніше - до 11-ї години) операційного дня отримує з Реєстру інформацію про узгоджені суми бюджетного відшкодування із зазначенням платіжних реквізитів.

Мінфін до 14-ї години (раніше до 11-ї години) забезпечує автоматичну обробку інформації, отриманої від Казначейства, та щоденне оприлюднення (крім вихідних, святкових та неробочих днів) Реєстру на своєму офіційному веб-сайті.

У разі повернення банком та/або органом Казначейства перерахованої суми бюджетного відшкодування у зв’язку із зазначенням неправильних реквізитів Казначейство надає Мінфіну електронне повідомлення про це наступного операційного дня та таке повідомлення в той самий день стає доступним ДФС для подальшого уточнення платіжних реквізитів.

Також Порядок доповнено нормами, згідно з якими ДФС за результатами опрацювання повідомлень, які:

- не пройшли перевірку ЕЦП посадових (уповноважених) осіб та печатки відповідного територіального органу - на наступний робочий день після отримання повідомлення з відмовою накладає повні та/або коректні електронні цифрові підписи, печатки та надсилає таке повідомлення повторно.

- містять неповні та/або некоректні платіжні реквізити -  на наступний робочий день після отримання від платника податку заяви з уточненими платіжними реквізитами формує повідомлення з уточненими платіжними реквізитами, необхідними для перерахування сум бюджетного відшкодування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»