• Посилання скопійовано

У ДФС визначили дієві заходи щодо дотримання платниками законодавства з ЄСВ та ПДФО

Для підвищення рівня добровільного дотримання платниками законодавства України щодо ЄСВ і ПДФО податківцями реалізовано проект, розроблений спільно з експертом Департаменту з бюджетних питань Міжнародного валютного фонду Брюсом Квіґлі

У ДФС визначили дієві заходи щодо дотримання платниками законодавства з ЄСВ та ПДФО

Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

Проект проводився на базі головних управлінь ДФС у Вінницькій та Дніпропетровській областях протягом ІІ кварталу 2017 року, під час якого було визначено найбільш ефективну форму взаємодії органів ДФС з платниками та підвищення суспільної довіри до фіскальної служби.

Так, у рамках реалізації Проекту було визначено чотири цільові групи платників (загалом 400 платників):

  • І цільова група (100 платників), платники якої були відібрані та включені до планів-графіків проведення документальних планових перевірок платників податків на ІІ квартал 2017 року;
  • ІІ цільова група (100 платників), платникам якої були направлені листи з метою роз’яснення наслідків недотримання законодавства України про ЄСВ і ПДФО;
  • ІІІ цільова група (100 платників) – платникам були надані усні консультації з метою роз’яснення наслідків недотримання законодавства України про ЄСВ і ПДФО;
  • ІV цільова група (100 платників) – контрольна, відносно якої жодні заходи не вживалися.

Для аналізу результатів Проекту використовувалися показники: фонду оплати праці, кількості найманих працівників, обсягів реалізації товарів (робіт, послуг), середньої заробітної плати, а також темпів росту фонду оплати праці, кількості працівників, обсягів реалізації товарів (робіт, послуг) та питомої ваги фонду оплати праці в обсязі реалізації товарів (робіт, послуг).

За підсумками Проекту проведено аналіз динаміки зазначених показників у ІІІ кварталі 2017 році у порівнянні з аналогічними показниками до початку реалізації Проекту.

Так, результати засвідчили, що більш дієвими заходами дотримання платниками законодавства України про ЄСВ і ПДФО є проведення контрольно-перевірочної роботи та направлення листів платникам з метою роз’яснення наслідків недотримання цього законодавства.  

Під час проекту, зокрема, були апробовані методи ризикоорієнтованого відбору об’єктів контролю та форми взаємодії органів ДФС з платниками, які позитивно вплинули на їх поведінку та сприяли підвищенню рівня дотримання платниками законодавства України про ЄСВ та ПДФО.

Отримані позитивні результати будуть використані у подальшій роботі ДФС.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»