• Посилання скопійовано

Кабмін відмовився від запланованих реформ ДФС та митниці

На засіданні уряду у четвер, 11 січня, прийнято рішення про скасування проектів постанов про затвердження концепції реформування системи органів державної податкової та митної політики, а також постанову про реорганізацію територіальних органів ДФС

Кабмін відмовився від запланованих реформ ДФС та митниці

Кабмін скасував минулорічні постанови про реформування та реорганізацію податкових і митних органів, ініційованих Міністерством фінансів, - повідомляє "Дзеркало тижня".

На засіданні уряду в четвер, 11 січня, було прийнято рішення про скасування постанови про затвердження концепції реформування системи органів державної податкової та митної політики, а також постанову про реорганізацію територіальних органів ДФС.

Нагадаємо, що скасовані постанови були прийняті 29 березня та 19 липня минулого року. Про реформування за скасованими проектами постанов ми писали тут та тут>>

Вони передбачали створення Міжрегіональної митниці та головного Міжрегіонального управління ДФС. Обласні митниці та енергетичну митницю планувалося реорганізувати шляхом приєднання до Міжрегіональної митниці.

Об'єднані державні податкові інспекції мали бути приєднані до головних управлінь ДФС в областях, а останні, у свою чергу, разом з Офісом великих платників податків – включені до складу Міжрегіонального головного управління ДФС.

В. о. голови ДФС Мирослав Продан, а також парламентський комітет з питань податкової та митної політики розкритикували ці ініціативи Міністерства фінансів, назвавши їх реалізацію неможливою.

У Мінфіні, у свою чергу, зв'язали критику постанов із небажанням керівництва ДФС реально реформувати відомство.

***

Читайте також: Затверджено концепцію реформування органів податкової і митної політики

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»