• Посилання скопійовано

Підрозділи внутрішньої безпеки ДФС будуть працювати по-новому

Як повідомили у ДФСУ, на підрозділи внутрішньої безпеки ДФС чекає кардинальне переформатування. Цей процес розпочнеться вже найближчим часом

Підрозділи внутрішньої безпеки ДФС будуть працювати по-новому

Таку заяву зробив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.

Очільник ДФС зазначив, що незабаром буде презентовано Концепцію реформування інституції внутрішньої безпеки. У ній акцент буде зроблено на чіткому розмежуванні функціональних повноважень підрозділу внутрішньої безпеки та уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції, який і забезпечуватиме ефективне виконання превентивних функцій.

«Превентивна функція сьогодні діє практично в усіх європейських країнах. Я вважаю правильним створення всіх умов для того, щоб працівник не зміг отримати неправомірну вигоду. Цей уповноважений підрозділ займатиметься цими процесами, виявлятиме ризики, своєчасно на них реагуватиме, даватиме відповідні пропозиції по ротації, зміні напрямків тощо», – розповів Мирослав Продан.

Так званий «воєнізований» підрозділ внутрішньої безпеки буде включатися лише у тих випадках, коли всі можливі заходи по превентивних методах не спрацювали.

«Саме у такий спосіб я сьогодні формую політику на предмет превентивної діяльності. Це ціль по відношенню до нашого персоналу, яка найближчим часом буде реалізована, поряд з системою стимулювання та ефективності оцінки персоналу. Такий підхід сьогодні функціонує в усіх розвинених країнах», – зазначив очільник ДФС.

Своєю чергою, начальник ГУ внутрішньої безпеки ДФС Ігор Шкурат розповів, що метою Концепції реформування інституції внутрішньої безпеки ДФС є:

  • запровадження дієвої системи з відповідними юридично-правовими повноваженнями щодо виявлення та документування корупційних злочинів, скоєних посадовими особами органів доходів і зборів,
  • забезпечення безпеки працівників ДФС,
  • забезпечення інформаційної безпеки;
  • своєчасне реагування на кібервиклики.

Пріоритетом ж буде оперативно-пошукова діяльність, направлена на своєчасне виявлення співробітників, які схильні до корупційних дій, а їх можливі  протиправні наміри будуть локалізуватися профілактичними та адміністративними заходами.

До слова, у 2017 році за матеріалами підрозділів ГУ внутрішньої безпеки ДФС стосовно працівників органів доходів і зборів  розпочато 458  кримінальних проваджень.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»