• Посилання скопійовано

Оприлюднено проект нового Порядку розстрочення грошових зобов’язань та податкового боргу

Мінфін повторно оприлюднив до обговорення проект нового Порядку розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків

Оприлюднено проект нового Порядку розстрочення грошових зобов’язань та податкового боргу

Ще наприкінці 2017 року було відомо про заплановане оновлення Порядку розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків. Про це повідомляла ДФСУ.

Тепер проект цього Порядку оприлюднило Міністерство фінансів на своєму офіційному веб-порталі (завантажити).

Переглянути проект нового Порядку можна тут (завантажити)>>

Проект наказу розроблено на виконання пункту 15 Плану діяльності Міністерства фінансів України з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік, затвердженого наказом Мінфіну від 15.12.2017 року №1030.

Таким чином Порядок намагаються привести у відповідність до Закону №1797-VІІІ. Нагадаємо, що цим Законом, серед іншого,  внесено зміни до ПКУ у частині розмежування повноважень Міністерства фінансів та ДФСУ. Зокрема, пп. 19-2.1.2 ПКУ передбачено, що Мінфін затверджує нормативно-правові акти з питань, що належать до компетенції контролюючих органів.

У зв’язку з цим Порядок розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків підлягає затвердженню Міністерством фінансів, а наказ Міндоходів від 10.10.2013 р. № 574 відповідно втратить чинність.

Дія цього Порядку поширюється на платників податків – фізичних осіб (резидентів і нерезидентів), юридичних осіб (резидентів і нерезидентів) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об’єктом оподаткування згідно з ПКУ, і на яких покладено обов’язок зі сплати податків та зборів згідно з ПКУ.

Зауваження та пропозиції можна надавати у письмовій та електронній формі за наступними адресами:

  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: tsіganko@minfin.gov.ua.
  • Державна фіскальна служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053,               е-mail: morozy@sfs.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»