• Посилання скопійовано

Районні ДПІ перетворять у Центри обслуговування

ДПІ в районах, містах (крім Києва), районах у містах, об’єднані ДПІ втрачають статус юридичних осіб та приєднуються до головних управлінь ДФС у регіонах. Фактично вони перетворюються в Центри обслуговування платників

Районні ДПІ перетворять у Центри обслуговування

Як повідомляють у Мінфіні, таке рішення Кабмін затвердив постановою «Про реформування деяких територіальних органів Державної фіскальної служби» 28 березня 2018 року.

Таким чином, відбувається перший етап структурної реорганізації ДФС в рамках комплексної реформи ДФС, наступним кроком якої є створення єдиної юридичної особи в податковому напрямі ДФС.

Таким чином, завершуються процес переходу функцій аудиту та роботи з боргом на обласний рівень, розпочатий з прийняттям Закону №1797. Районні податкові інспекції фактично перетворюються в Центри обслуговування платників.

“Ліквідація районних органів ДФС — це перший етап структурної реорганізації ДФС. Це дозволить областям ефективніше виконувати основні функції ДФС, такі як аудит та робота з боргом, а районам зосередитися на обслуговуванні платників. Наступний крок структурної реорганізації ДФС — створення єдиної юридичної особи у податковому напрямі ДФС”, — каже Міністр фінансів Олександр Данилюк. 

Така реорганізація, на думку Мінфіну, дозволить ефективно організувати роботу персоналу районів та областей.

Після впровадження зазначеної ініціативи планується створення єдиної юрособи на рівні податкового блоку ДФС.

Подактівці, своєю чергою, зауважили, що їхня розроблена стратегія розвитку до 2020 року відповідає затвердженій вчора Урядом. Про це вони повідомили тут.  Про стратегію ДФС ми розповідали раніше ось тут.

***

Читайте також: Кабмін ліквідував Міжрегіональну митницю як юрособу. Її функції перейшли до ДФС 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»