• Посилання скопійовано

Не пропустіть! Заяву для застосування пільг з плати за землю громадянам слід подати до 1 травня

Податківці нагадують, що до 1 травня громадяни повинні подати заяву для застосування пільг з плати за землю

Не пропустіть! Заяву для застосування пільг з плати за землю громадянам слід подати до 1 травня

ДФС у Львівській області нагадує, що з 01.01.2018 р. до ПКУ внесено зміни щодо оподаткування пільгових категорій фізичних осіб - платників земельного податку, а саме звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для категорій фізичних осіб, які визначені п. 281.1 ПКУ, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм.

Якщо фізособа, визначена у п. 281.1 ПКУ, має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання і загальна площа таких земельних ділянок перевищує граничні норми відведення, то така особа до 1 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельних ділянок для застосування пільги. Пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву. Якщо до 1 травня поточного року така фізособа не подала до контролюючого органу заяву про самостійне обрання/зміну земельних ділянок для застосування пільги, то у поточному році оподатковуються всі земельні ділянки, які є у її власності (крім земельної ділянки, на яку подана вказана заява у 2017 році).

 ***

Довідково

Згідно з п. 281.1 ПКУ до пільговиків належать:

Звільнення від сплати земельного податку за земельні ділянки, передбачене для зазначених вище фізичних осіб, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

  • для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більш як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах - не більш як 0,10 гектара;
  • для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;
  • для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 гектара;
  • для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»