• Посилання скопійовано

Заповнюємо платіжні доручення при погашенні податкового боргу

Податківці роз'яснили, як правильно заповнювати платіжні доручення при погашенні податкового боргу

Заповнюємо платіжні доручення при погашенні податкового боргу

ДФС у Одеській області нагадує, що Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів затверджено наказом Мінфіну від 24.07.2015 р. №666.

Відповідно до вимог Порядку у разі наявності у платника податків податкового боргу розрахунковий документ на переказ коштів приймається до виконання незалежно від напряму сплати, зазначеного у полі «Призначення платежу» розрахункового документа. При цьому зарахування коштів відбувається у порядку черговості, встановленому ПКУ, а такому виду сплати органами ДФС присвоюється код виду сплати 140.

Пунктом 87.9 ПКУ передбачено, що у разі наявності у платника податків податкового боргу контролюючі органи зобов'язані зарахувати кошти, що сплачує такий платник податків, в рахунок погашення податкового боргу згідно з черговістю його виникнення незалежно від напряму сплати, визначеного платником податків.

Враховуючи вищевикладене, податківці звертають увагу суб’єктів господарювання на правильність заповнення платіжних доручень під час сплати податків та платежів в погашення податкового боргу, зокрема, у разі направлення коштів в рахунок погашення заборгованості при заповненні документів на переказ коштів у полі «Призначення платежу» розрахункового документу обов’язково вказується код призначення «140».

***

Читайте також: 

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»