• Посилання скопійовано

Відчуження об’єкта оподаткування відбулося протягом 10 робочих днів після придбання. Чи подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП?

Чи необхідно платнику податків подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП, якщо відчуження об’єкта оподаткування або об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням відбувається протягом 10 робочих днів після їх придбання?

Відчуження об’єкта оподаткування відбулося протягом 10 робочих днів після придбання. Чи подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП?

Податківці у підкатегорії 119.11 «ЗІР» нагадує, що відповідно до п. 63.3 ПКУ платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків. Оскільки обов’язок повідомляти про наявність (реєстрацію) об’єкта оподаткування, встановлений названою нормою ПКУ, не містить винятків або обмежень, такий обов’язок має бути виконаний платником податків незалежно від строку, протягом якого платник володів або користувався відповідним об’єктом.

Якщо платник податків придбав об’єкт оподаткування, він подає повідомлення за ф. № 20-ОПП до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків протягом 10 днів після придбання.

Після відчуження об’єкта оподаткування подається повідомлення за ф. №20-ОПП із зазначенням даних про зміну відомостей про об’єкт оподаткування та стану об’єкта як відчуженого.

***

Читайте також: Довідку за формою № 20-ОПП у разі надання в оренду нерухомого майна подає і орендодавець, і орендар

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»